סין                                             

עיר בירה: בייג’ין

שפה: סינית (מנדרינית), הסינים לא יודעים כלל אנגלית!!

ערים מרכזיות: בייג’ין (בירה), שנגחאי (העיר הגדולה בעולם), שיאן, צ’נגדו, שנזן, שן יאנג, חרבין, אורומצ’י.

שטח: 9,596,960 קמ”ר (המדינה הרביעית בגודלה בעולם)- פי 437 מישראל.

אוכלוסייה: 1.39 מיליארד (המדינה עם האוכלוסייה הגדולה בעולם)- 1 מכל 5 אנשים בעולם הוא סיני!!

הוצאה חודשית לתרמילאי הממוצע: כ- 5000 – 6000 שקל. נסו לצמצם את השהייה עד כמה שניתן בערים הגדולות שהן יקרות מאוד (בייחוד שנגחאי וביי’גין).

עונה אידיאלית: צפון סין: מאי – אוקטובר. מרכז סין: מרץ – מאי, ספטמבר – נובמבר. דרום סין: ספטמבר – מרץ.

מטבע: יואן ( שקל אחד = 1.67 יואן בערך)

אזור זמן: 6 שעות לפני ישראל (על אף גודלה העצום של סין יש לה רק איזור זמן אחד).

גבולות: המדינה בעלת הכי הרבה מדינות שגובלות לה- 14 מדינות סך הכל: (מדרום: וייטנאם, לאוס, מיאנמר, הודו, בהוטן, נפאל. ממערב: פקיסטן, אפגניסטן, טג’יקיסטן, קירגיסטן. מצפון: קזחסטן, רוסיה, מונגוליה. ממזרח: צפון קוריאה).

ויזה: לא ניתן להוציא ויזה במעברי גבול עם סין. סין עקב היותה קומוניסטית מקשה על הוצאת ויזה ודורשת להראות כרטיס יציאה מן המדינה ומקום לינה ללילה של הנחיתה בסין. לבאים מן הארץ ניתן להוציא בשגרירות הסינית אך כלל לא מומלץ, הסינים מקשים ביותר על ההליך ולא מעט מקרים הסתיימו באי מתן ויזה. ניתן להוציא בש.מ אשרות על ידי מילוי טפסים מהאינטרנט וצילום כרטיסי טיסה, ש.מ אשרות לוקחים 200 שקל עבור ויזה לחודש, לעומת כ-40 דולר בשגרירות. ניתן לחדש את הויזה בתוך סין אך קחו בחשבון שהליך זה לוקח זמן ובירוקרטיה לכן אל תחכו לדקה האחרונה. כל מי שממשיך לסין ממדינות אחרות יכול ללכת לשגרירות הסינית במדינה בה הוא נמצא ולהוציא ויזה.

תחבורה: עירוני: בכל הערים הגדולות יש רכבות תחתיות מצוינות, מהירות וזולות. מוניות ואוטובוסים זוהי גם אופצייה. נסיעות בינעירוניות: אוטבוסים, רכבות (רכבות הנוסעות במהירות של יותר מ300 קמ”ש!). בערים הקטנות יש תוקתוקים.